Feestje op je bord: ratatouille
Maak eens een ratatouille voor het diner! Het recept van collega BGN-lid Vanessa Zucca uit Almere-Buiten is er eentje voor een gezonde en vrolijke maaltijd. Vul het aan met een stukje kip of tonijn.

Eenpansgerecht, 4 personen
Ingrediënten:
1 ui, gepeld in snippers
2 tenen knoflook
1 grote aubergine, in blokjes
1 courgette, in plakjes
1 rode paprika in stukjes
500 gr tomaten, in vieren
50 ml vloeibare margarine
1½ theelepel Provençaalse kruiden
Zout en peper
Verse basilicum blaadjes
Bereiding:
Verhit ongeveer 20 gr vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin de ui snippers tot ze glazig zijn op een middelhoog vuur in 2 minuten.
Pers de teentjes knoflook uit boven de ui snippers en fruit deze 1 minuut mee.
Voeg de rest van de vloeibare margarine toe en bak op hoog vuur de aubergine blokjes al omscheppend 5 minuten mee.
Voeg de courgette en de paprika toe en laat dit alles ongeveer 10 minuten mee fruiten, schep het zo nu en dan even om.
Voeg als laatste de tomaten en de gedroogde Provençaalse kruiden toe en laat alles nog eens 5 tot 10 minuten fruiten, voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Strooi voor het serveren nog wat verse basilicum blaadjes over de ratatouille.
**Voor een volledige maaltijd eet je dit gerecht met een stukje gegrilde kip of een moot gegrilde tonijn**
Tip:
Provençaalse kruidenmix zelf maken? Meng dan de volgende kruiden:
2 theelepels rozemarijn
2 eetlepels marjolein
2 eetlepels tijm
1 eetlepel bonenkruid
Dit is voldoende kruidenmix voor 4 keer, bewaar de kruidenmix in een afgesloten potje.
Voedingswaarde* (per persoon):
Energie (kcal) 195
Vet (g) 14
Verzadigd vet (g) 2
Eiwit (g) 4
Koolhydraten (g) 11
Zout (g) 1
(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend. © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.
Lees het recept op: http://ow.ly/xwyQ30ox0UX
Tags: