Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

Feestje op je bord: zoete aardappel schotel

May 22, 2019

Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn! Met deze zoete aardappel schotel, van collega Manon van Kleur je Voeding uit Boskoop, zet je binnen een uurtje een heerlijke maaltijd op tafel. In dit gerecht kun je ook andere groenten verwerken zoals champignons, paprika en courgette. 🥒 Eet bij dit gerecht een stukje vlees of een vleesvervanger voor een volwaardige maaltijd.

 

 

 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram)

20 cherrytomaatjes in tweeën gesneden

350 gram verse sperziebonen

2 lente-uitjes

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels Italiaanse kruiden

peper

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zoete aardappel goed wassen en in kleine blokjes snijden.

Sperzieboontjes doppen en circa 15 minuten voorkoken.

Zoete aardappel, boontjes, olijfolie, wat peper en Italiaanse kruiden door elkaar mengen en in een ovenschaal doen.

Bak de schotel ongeveer 30-35 minuten in de oven. Na 20 minuten even doorscheppen en de cherrytomaatjes en de lente-uitjes toevoegen voor de laatste 10 minuten in de oven.

 

Tip:

In dit gerecht kun je ook andere groenten verwerken zoals champignons, paprika en courgette. Dus heb je groente over? Voeg het gerust toe aan de schotel.

 

Voedingswaarde* (per persoon):

Energie (kcal) 431

Vet (g) 17,3

Verzadigd vet (g) 2,7

Eiwit (g) 7,4

Koolhydraten (g) 55

Zout (g) 0,2

 

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend. © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

 

Recept: http://ow.ly/pi2i30ox0P4

Please reload