Uitgelichte berichten

Feestje op je bord: Hummus met groente

Wist je dat Hummus haar oorsprong kent uit de Arabische keuken? Deze puree op basis van kikkererwten kun je gemakkelijk zelf maken en is erg lekker voor op brood. Het recept is van het Voedingscentrum.

Ingrediënten (voor 8 personen)

1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram) 1 teentje knoflook ½ theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetlepels halfvolle yoghurt 1 eetlepel olijfolie ½ citroen 1 kleine winterwortel of bosje radijs, stuk rettich, hand spinazie, veldsla, rucola 8 volkoren boterhammen halvarine of margarine uit een kuipje

Bereiding Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Pers het teentje knoflook er boven uit. Roer er de gemalen komijn, de yoghurt, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat geraspte citroenschil en wat peper door. Maak de groente schoon. Rasp het of snijd eventueel in plakken. Besmeer het brood met halvarine, de hummus en beleg met groente.

Voedingswaarde per persoon: Energie 155 kcal Eiwit 6 gram Koolhydraten 20 gram Waarvan suikers 2 gram Vet 5 gram Waarvan verzadigd vet 1 gram Vezels 5 gram Zout 0,5 gram

Je vindt het recept ook hier: http://ow.ly/OVb530ox08y

Recente berichten