Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

Feestje op je bord: Hummus met groente

May 16, 2019

Wist je dat Hummus haar oorsprong kent uit de Arabische keuken? Deze puree op basis van kikkererwten kun je gemakkelijk zelf maken en is erg lekker voor op brood. Het recept is van het Voedingscentrum.

 

 

 

Ingrediënten (voor 8 personen)

1 blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 200 gram)
1 teentje knoflook
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
2 eetlepels halfvolle yoghurt
1 eetlepel olijfolie
½ citroen
1 kleine winterwortel of bosje radijs, stuk rettich, hand spinazie, veldsla, rucola
8 volkoren boterhammen
halvarine of margarine uit een kuipje

 

Bereiding
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Roer er de gemalen komijn, de yoghurt, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat geraspte citroenschil en wat peper door. Maak de groente schoon. Rasp het of snijd eventueel in plakken. Besmeer het brood met halvarine, de hummus en beleg met groente.

 

Voedingswaarde per persoon:
Energie 155 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 20 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vet 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Vezels 5 gram
Zout 0,5 gram

 

Je vindt het recept ook hier:  http://ow.ly/OVb530ox08y

 

Please reload