Uitgelichte berichten

Feestje op je bord: Zoete aardappelcurry met zwarte bonen

In het kleurrijke India staat er altijd wel een curry op het menu. Het recept van vandaag is een heerlijke zoete aardappelcurry met zwarte bonen.

Het recept voor 2 personen

Ingrediënten:

400 g zoete aardappel (bataat)

1 flinke winterwortel

1 dunne prei

1 el olie

½ - 1 el currypasta

1 klein blik zwarte bonen (circa 250 g)

½ dl kokosmelk

1 limoen

6 takjes koriander

Bereiding:

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in plakken en de prei in ringen.

Fruit de prei zacht in de olie, samen met de currypasta. Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.

Laat de zwarte bonen uitlekken. Schep de zwarte bonen en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.

Maak het gerecht op smaak met wat rasp van de limoenschil, limoensap en kleingesneden koriander.

Voedingswaarde*:

Bevat per persoon 15 g eiwit, 65 g koolhydraten, 10 g vet (waarvan 5 g verzadigd vet), 20 g vezel, 0,82 g zout, 445 kcal.

Tip

Kokosmelk is kokoswater gemengd met kokosvlees. Kokosmelk bevat veel calorieën en verzadigd vet. Daarom is ons advies kokosmelk met mate te gebruiken. Let je op je gewicht of wil je afvallen: Gebruik dan in recepten met kokosmelk de helft van de aangegeven hoeveelheid of vervang de kokosmelk door een light variant of door halfvolle melk.

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend. © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

Recente berichten