Uitgelichte berichten

Feestje op je bord: Bloemkool Nasi met kipsaté

Deze week gaan we allerlei gezonde wereldgerechten maken. Ze kosten niet veel tijd om te maken en passen in een gezond weekmenu! Recept van vandaag: Nasi met bloemkoolrijst en kipsaté. Dit gerecht doet het zeker bij je kinderen erg goed!

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

400 gram kipfilet

150 gram zilvervliesrijst

400 gram bloemkoolrijst (bak)

400 gram Chinese roerbakgroente (zak)

100 gram doperwten (diepvries, pak 450 gram)

4 tenen knoflook

4 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel arachideolie

2 theelepels gemalen komijnpoeder

1 theelepel kurkuma

2 theelepels gemberpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de knoflook en pers deze uit. Meng de geperste knoflook met de olie, ketjap en alle specerijen tot een marinade. Snijd de kipfilets in blokjes van 2 x 2 cm en marineer deze minimaal 30 minuten in de marinade.

Kook ondertussen de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kook ook de doperwten vast volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Rijg na het marineren de blokjes kipfilet aan vier spiezen en leg ze op het rooster van de oven. Bewaar de overgebleven marinade!! Bak de kipsaté in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven. Halverwege even keren.

Verhit de marinade in een wok. Bak hierin de roebakgroenten 3 minuten en voeg vervolgens de bloemkoolrijst toe en bak deze ook 3 minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte zilvervliesrijst en de doperwten toe en warm het geheel nog even goed door.

Serveer de nasi met de kipsaté.

Lekker met:

Plakjes komkommer, een handje kroepoek en een klein (!) schepje pindasaus ;-)

Voedingswaarde*:

Energie (kcal) 377

Vet (g) 6,2

Verzadigd vet (g) 1,3

Eiwit (g) 31,6

Koolhydr. (g) 45,9

Vezels (g) 5,9

Zout (g) 1,0

(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend. © Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.

Recente berichten