Feestje op je bord salade 2
Lunch-tip: een keertje vega deze week? š„ Plan deze Griekse salade met kikkererwten in:

Hoofdgerecht, 4 personen
Ingrediƫnten:
1 komkommer
1 groene paprika
400 g cherrytomaten
1 rode ui
200 g kalamata olijven
1 bosje verse platte peterselie
500 g kikkererwten (uitgelekt)
200 g feta
olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout
Bereiding:
Was de komkommer en snijd hem in blokjes (schillen hoeft niet!)
Snijd de paprika in stukjes
Halveer de cherrytomaten
Snijd de rode ui in ringen
Halveer de olijven
Hak de peterselie grof
Doe alles samen met de kikkererwten in een saladeschaal en verbrokkel hier de feta overheen.
Breng op smaak met olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout.
Voedingswaarde*:
Bevat per persoon: 20,7 g eiwit, 31 g koolhydraten, 26,2 g vet (waarvan 8,4 g verzadigd vet), 20,3 g vezel, 3,3 g zout, 485 kcal.
(*) hoewel zorgvuldig vastgesteld, kunnen aan deze gegevens geen rechten worden ontleend. Ā© Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland 2018. Recepten en aanvullende informatie zijn alleen voor persoonlijk gebruik.