Makkelijke Maaltijd: Salade Niçoise
Salade Niçoise is een Franse salade, waarbij men niet slechts gebruik maakt van groenten. Ook worden namelijk vis en ei toegevoegd.
Hoofdgerecht voor 4 personen, 406 kcal per persoon
Benodigdheden
400 g Franse sperziebonen (zak, diepvries)
2 el pijnboompitten
2 eieren, vrije uitloop of biologisch
1 blikje tuinboontjes (nettogewicht 155 g)
10 à 15 verse olijven, zwart en groen gemixt
450 g aardappelblokjes (voorgekookt)
1 blikje tonijnstukken op water (nettogewicht 185 g)
1 flinke el kappertjes
1 ui
4 tomaten
Olijfolie extra vergine
Azijn
Verse peterselie
Versgemalen peper
Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Snijd de ui in (halve) ringen. Doe wat olie in een pan en bak hierin de uienringen glazig.
Kook de eieren in 8 à 10 minuten hard en laat de tuinbonen uitlekken.
Kook de sperziebonen en tuinbonen in een pannetje met een klein beetje water tot ze beetgaar zijn.
Snijd de tomaten in plakjes en halveer de olijven.
Haal de ui uit de pan, voeg wat vloeibare margarine toe en bak hierin de aardappelblokjes goudbruin.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze ook goudbruin zijn.
Pel de eieren en snijd in plakjes.
Doe de sperziebonen, tuinbonen, aardappelblokjes, tomatenplakjes, olijven in een grote schaal.
Voeg de inhoud van het blikje tonijn (laat eerst een beetje uitlekken) en de kappertjes toe aan het mengsel en meng goed door. Leg de plakjes ei bovenop.
Maak een dressing van de olijfolie, azijn, zout, versgemalen peper en verse peterselie en besprenkel dit over de schotel. Bestrooi vlak voor het serveren met de pijnboompitten.

Lees het recept ook op: http://ow.ly/PNd430keY6m
Tags: