Uitgelichte berichten

Makkelijke Maaltijd: Vis met een korstje en romige wortel-doperwtenpuree.

Hoofdgerecht voor 4 personen, 400 kcal per persoon

Benodigdheden 4 x ca. 100 g witvisfilet (diepvries, ontdooid) 800 g kruimige aardappelen (voorgekookt, geschild) 1 pot doperwten en worteltjes (uitlekgewicht 680g) 1 kleine bloemkool Mosterd 1 snee oud of geroosterd volkorenbrood 25 g geraspte kaas

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze, samen met de aardappels, in 10 à 15 minuten goed gaar. Leg de visfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met mosterd (naar smaak). Neem vervolgens één eetlepel doperwten uit de pot en strooi deze over de vis. Verkruimel de boterham tot kleine stukjes en bestrooi hiermee de schotel. Maak af met de geraspte kaas en versgemalen peper en zet 20 minuten in de oven. Doe de doperwt-wortelmix in een pannetje en verwarm zachtjes (niet laten koken). Giet af maar vang het vocht op. Gebruik dit om van de gekookte aardappelen en bloemkool een romige puree te stampen. Voeg daarna ook de wortelen en doperwten toe en roer nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer samen met de vis met een korstje

Lees het recept ook op: http://ow.ly/lhfz30keXLT

Recente berichten