Uitgelichte berichten

Makkelijke Maaltijd: Ajam Pangang met Atjar Tjampoer

Snel te maken, lekker en laag in calorieën!

Hoofdgerecht voor 4 personen, 385 kcal per persoon. 300g kipfilet 1 flinke ui 200g waspeen 1 blikje bamboescheuten/bamboespruiten 1 paksoi 2 rode puntpaprika’s 3 flinke eetlepels atjar tjampoer (zoetzure groenten, kant-en-klaar, pot) 2 eetlepels ketjap manis 1 eetlepel azijn 1 chilipeper 2 eetlepels bakgember (gehakt, op siroop, potje) 300 g pandanrijst

Bereidingswijze Snijd de kipfilet in stukjes of reepjes en marineer minimaal een half uur in een mengsel van de ketjap manis, azijn, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel bakgember en een halve gesnipperde chilipeper. Snijd de ui, waspeen, het wit van de paksoi en de rode paprika in stukjes. Bak op een laag vuur deze fijngesneden groenten beetgaar met een scheutje (zonnebloem)olie, dit duurt ongeveer 15 minuten. Kook tegelijkertijd de rijst volgens de algemene bereidingswijze. Laat de bamboescheuten uitlekken. Snijd de bladeren van de paksoi eveneens fijn. Haal de groenten uit de pan en bak in dezelfde pan de gemarineerde kip zonder boter of olie toe te voegen. Voeg de groenten weer toe als de kip aangebraden is en breng op smaak met 1 eetlepel bakgember en de rest van de chilipeper (voor een minder pittige variant kun je dit weglaten). Doe de atjar bij het mengsel, schep om en laat even mee warmen. Voeg op het laatst de fijngesneden bladeren van de paksoi toe, dat deze fris en knapperig blijven. Serveer met de rijst.

Kijk ook op: http://ow.ly/5WKg30keX4l

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
YourWeight
Ravelstraat 15

1901 VK Castricum

tel: 0251 700 259

WhatsApp 06 301 23 662

silvia@yourweight.nl

www.yourweight.nl

Kamer van Koophandel 64957454  

BGN Lidmaatschapsnummer 3249     

gewichtsconsulentcastricum

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Aangesloten bij
weightwatchers
powerslim
  • Facebook Social Icon

afvallen castricum limmen heiloo uitgeest akersloot heemskerk egmond krommenie assendelft  coaching begeleiding