Uitgelichte berichten

Zero Alcohol

Probeer eens een alternatieve alcoholvrije cocktail. Heerlijk voor in het park, bij de picknick of lekker in je eigen tuin. Het voedingscentrum heeft er een aantal op de website staan. Zoals deze recepten (elk recept is voor 4 glazen):

Mint Coller, 5 kcal per glas 4-6 takjes munt ½ eetlepel citroensap 1 theelepel suiker ½ l light frisdrank met citroensmaak Was de takjes munt en doe ze in een kom. Voeg het citroensap, de suiker en ½ dl water toe. Kneus de muntblaadjes met een lepel en laat het een uur trekken. Verdeel de takjes munt en het vocht over de glazen. Vul de glazen verder met de up-drank.

Gingerale, 40 kcal per glas 100 gram gemberwortel stuk citroenschil 2 eetlepels suiker 6 dl koolzuurhoudend water Schil het stuk gemberwortel en rasp het grof. Breng 1 dl water aan de kook met de gember en een stuk citroenschil. Laat dit 20 minuten trekken. Zeef de massa en los de suiker er in op. Laat de siroop afkoelen. Giet in ieder glas 2 eetlepels van de siroop en vul verder aan met koolzuurhoudend water.

Pittige tomatensap, 30 kcal per glas 1 stengel bleekselderij ½ bosuitje 1 worteltje stukje komkommer ½ l tomatensap 1 dl groentebouillon citroensap Tabasco Maak de groente schoon en snijd de bleekselderij, het bosuitje en het worteltje in stukken. Schil het stuk komkommer en halveer het in de lengte. Verwijder het zachte deel met zaad en snijd de komkommer in stukken. Pureer de groente met het tomatensap en de bouillon in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Maak het op smaak met wat citroensap en Tabasco.

Cranberry Mocktail, 60 kcal per glas 8 ijsklontjes 2 dl cranberrysap 2 dl witte druivensap 1 theelepel citroensap Sla de ijsklontjes in een schone doek tot gruis. Meng het cranberrysap met het druivensap en het citroensap. Schenk dit in 4 hoge glazen. Verdeel het ijsgruis over de glazen.

Zie ook de website van het Voedingscentrum: http://ow.ly/MtT430kcZ9z -

Recente berichten