Uitgelichte berichten

Vega week: Volkorenspaghetti met walnotensaus en champignons

Hoofdgerecht, 4 personen, 577 kcal per persoon

Ingrediënten: 300 gram volkorenspaghetti 1 rode ui, in dunne partjes 2 tenen knoflook, in plakjes 500 gram kastanjechampignons, gehalveerd 1 eetlepel verse tijmblaadjes 1/2 citroen 125 gram ongezouten en gepelde walnoten 1 sneetje oud volkorenbrood, in stukjes 250 ml groentebouillon (van een tablet)

Bereiding: Kook de volkoren spaghetti in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar. Vang bij het afgieten wat kookvocht op en zet apart. Fruit de ui partjes en de plakjes knoflook zachtjes glazig in een hapjespan met olijfolie. Schep de champignons en de tijm erdoor en bak ze op wat hoger vuur al omscheppend bruin. Knijp de citroen erboven uit en laat het vocht verdampen. Maal in de tussentijd de walnoten met het brood in de keukenmachine fijn. Voeg de bouillon toe en meng alles tot een gladde saus. Meng de walnotensaus al roerend door de spaghetti en warm nog even door. Voeg eventueel nog een scheutje van het kookvocht toe om het geheel wat smeuïger te maken. Schep de spaghetti met walnotensaus in diepe borden en schep de gebakken champignons erop.

Tip: Eet een simpele, groene salade bij dit gerecht om de hoeveelheid groente per persoon op te hogen. Meng hiervoor een zakje gemende sla met in stukjes gesneden komkommer en gehalveerde cherrytomaatjes. Besprenkel met een beetje balsamico-azijn.

Lees het recept ook op: http://ow.ly/vqyK30k3so6

Recente berichten