Uitgelichte berichten

Vega week: Vegaballetjes in bloemkool-paprikasoep

Hou je van gehaktballen? Probeer vandaag dan eens deze vegaballetjes te maken! Samen met deze bloemkool-paprikasoep heb je een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.

Hoofdgerecht, 4 personen, 355 kcal per persoon

Ingrediënten: 1 rode ui 1 grote aardappel teentje knoflook 2 rode puntpaprika's 1 bloemkool groente-bouillonblokjes 1 eetlepel olijfolie 1 scheutje melk vegetarische gehaktballetjes 4 volkorenboterhammen 4 eetlepels geraspte kaas

Bereiden: Snijd de ui, knoflook en paprika. Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg de bloemkool toe en zet het geheel onder water (1,5 liter water) en voeg 2 á 3 bouillonblokjes toe. Voeg de in blokjes gesneden aardappel toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Verwarm ondertussen de gril van de oven voor en bestrooi de volkorenboterhammen met de geraspte kaas. Plaats de boterhammen enkele minuten onder de gril, totdat de kaas is gesmolten en een knapperig korstje vormt. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg een scheutje melk toe en de vegaballetjes. Warm alles nog even goed door.

Zie het recept ook op: http://ow.ly/Wwsy30k3rrU

Recente berichten