Uitgelichte berichten

Vega week: Roerbakschotel met spitskool, gekruide tofureepjes en noedels.

Eet je wel eens tofu? Probeer het eens in het vegarecept van vandaag. Een heerlijke roerbakschotel met spitskool, gekruide tofureepjes en noedels.

Hoofdgerecht, 2 personen, 707 kcal per persoon

Ingrediënten: 1 kleine spitskool (circa 500 g) 1 rode paprika 100 g diepvries doperwtjes 150 g mie 1 el olie 200 g gekruide tofu roerbakreepjes ½ el kerrie 1 dl groentebouillon sojasaus 2 el pinda’s

Bereiding: Was de spitskool onder de kraan. Snijd hem in de lengte door, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de stronk eruit. Snijd de kool in repen. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofureepjes enkele minuten. Voeg de spitskool, paprika, doperwten en kerrie toe en roerbak dit kort mee. Giet bouillon erbij en laat de groente in circa 8 minuten verder gaar stoven. Voeg de mie toe. Maak het gerecht op smaak met wat sojasaus. Hak de pinda’s grof en strooi ze erover.

Zie ook BGN: http://ow.ly/PjyJ30k3qZQ

Recente berichten