Uitgelichte berichten

Vega week: Oranje bloemkoolcurry met rijst en ei.

Hoofdgerecht voor 4 personen, 550 kcal per persoon

Ingrediënten: 4 biologische of scharreleieren 500 g bloemkoolroosjes (bijv. diepvries) 1 ui 1 blik tomatenblokjes (400g, naturel) 300 g zilvervliesrijst 300 g kikkererwten (blik of pot) 125 ml zure room / sour cream Gemberpoeder Kurkuma Komijnpoeder Korianderzaad Kaneel

Bereidingswijze Kook de eieren hard, de rijst volgens gebruiksaanwijzing en de bloemkoolroosjes beetgaar. Snipper de ui en bak deze in 2 el vloeibare margarine. Voeg de tomatenblokjes toe aan de ui. Maak een mengsel van 3 tl gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 3 tl komijnpoeder, 2 tl gemalen korianderzaad en 2 tl kaneel. Voeg aan het tomaat-ui-mengsel toe en laat warm worden. Doe de gekookte bloemkool en de uitgelekte kikkererwten bij het mengsel en roer de sour cream erdoor. Eet samen met de gekookte rijst en het eitje.

zie ook website BGN: http://ow.ly/B2le30k3qy6

Recente berichten