Uitgelichte berichten

Vega week: Courgetteratatouille met zilvervliesrijst

Hoofdgerecht, 2 personen, 540 kcal per persoon

Ingrediënten: 200 gram zilvervliesrijst 2 courgettes 1 ui 2 teentjes knoflook 2 tomaten 10 groene of zwarte olijven 1 el olijfolie 2 tl Provençaalse kruiden

Bereiding: Breng in een pan water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Was ondertussen de courgettes en verwijder het kroontje. Halveer de courgettes in de lengte. Snijd de helften in plakken. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de olijven. Verwarm de olie en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, Provençaalse kruiden en peper aan de ui toe. Smoor de groente in 5 minuten gaar.

zie ook de website van de BGN: http://ow.ly/DBsJ30k3qsN

Recente berichten