Uitgelichte berichten

Gezonde start: tip 4

Toevallig heb ik dit vanmorgen zelf gegeten. Echt een aanrader! Het is een super makkelijke, en snelle, manier om gezond de dag te beginnen. Lees het recept voor overnight oats met zomerfruit en maak het vast voor morgenochtend klaar.

Ontbijt, 1 persoon

Ingrediënten: 30 gram havermout of havervlokken (6 eetlepels) 250 milliliter halfvolle melk 1 eetlepel lijnzaad 1 kleine, rijpe banaan 1 theelepel cacaopoeder 5 verse aardbeien 1 handje blauwe bessen

Bereiding: Overnight oats maak je de avond van te voren klaar. Pel de banaan en prak hem fijn met een vork. Meng in een schaaltje de halfvolle melk, de havermout, de geprakte banaan, het lijnzaad en het cacaopoeder en roer goed door elkaar. Dek het schaaltje af met plasticfolie en laat het de hele nacht in de koelkast staan. Snijd de volgende ochtend de verse aardbeien in stukken en voeg deze samen met de blauwe bessen toe aan de overnight oat. Drink bij dit ontbijt nog een kop thee of koffie zonder suiker

Zie ook de website van de BGN: http://ow.ly/n1uz30jzUDe

Recente berichten