Uitgelichte berichten

Snack Free Week: tip 5

Wist je dat een gekookt ei een prima en voedzaam tussendoortje is? Misschien een ideetje voor morgen. De tussendoortjestip van vandaag: volkoren knäckebröd met hummus en tomaat.

Trouwens... er kan nog zoveel meer met ei! Wat dacht je van dit lekkere en gezonde broodbakje met groente-eierragout? Deze komt van de website van het Voedingscentrum. Leuk voor het weekend!

(http://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/broodbakjemetgroenteeierragout.aspx?q=broodbakje)

Ingrediënten

  • 4 (oude) bruine of volkoren boterhammen

  • ½ eetlepel olie

  • 2 eieren

  • Restje groente, bijv. sperzieboontjes, snijboontjes, roosjes bloemkool, bleekselderij, venkel, wortel

  • paprikapoeder

Materialen

muffinvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.

  2. Snijd de korsten van het brood. Rol het brood met een deegroller een beetje dunner.

  3. Bestrijk 4 holtes van een muffinvorm dun met wat olie.

  4. Duw het brood in de vormpjes, druk goed aan tot er bakjes ontstaan. Bak de broodbakjes 5 minuten in de hete oven.

  5. Klop de eieren los en meng er de groente en wat peper en paprikapoeder door.

  6. Verdeel dit over de broodbakjes. Bak de broodbakjes in ca. 15 minuten gaar. Eet ze warm of koud.

Recente berichten