Uitgelichte berichten

Welk dieet is het beste?

Goed nieuws: wat je ook kiest, het maakt eigenlijk niet uit. Want alles werkt! Als je maar minder (kilo)calorieën eet dan je verbruikt en het lang genoeg volhoudt. Dat laatste is vaak het probleem. Zeker als je kiest voor een dieet wat totaal niet lijkt op wat je normaal doet. Beter is helemaal niet te gaan diëten of lijnen, maar om andere keuzes te maken en aan de slag te gaan met je mindset.

Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Want het is verleidelijk om voor de quick fix te gaan. Dan hoef je niet na te denken en het gaat lekker snel, wat wil je nog meer? Nou... blijvend resultaat! Tenminste dat denk ik.

Soms moet je snel een paar kilo kwijt. Omdat je geopereerd moet worden bijvoorbeeld. Dat is een situatie waarin je best een keer gebruik kan maken van bijvoorbeeld maaltijdvervangers. Maar dat gaat om een korte periode en dat doe je bij voorkeur onder begeleiding van een deskundige.

In ieder ander geval raad ik je niet aan om drastisch te werk te gaan. Als je een lange tijd veel minder eet dan je nodig hebt, ben je aan het crashen. Je loopt hierdoor het risico op tekorten en je lichaam gaat zich uiteindelijk verzetten tegen het afvallen. Van een crashdieet is ook bekend dat hierdoor de stofwisseling blijvend trager wordt. Het gevolg is dat je daardoor later sneller weer aankomt. Afvallen is dan later bijna altijd moeilijker.

Kortom: je valt af als je minder eet dan je nodig hebt. Dit doe je bij voorkeur door gewoon normaal te eten, letten op de hoeveelheden die je eet en te onderzoeken welke gewoontes je hebt en hoe je die kan doorbreken. Succes!

Recente berichten