Uitgelichte berichten

Last minute St. Maarten tips!

Over 2 dagen is het St. Maarten: hartstikke leuk voor de kinderen, voor ons de dames waarbij het gewicht onder controle houden niet vanzelf gaat, een uitdaging. Je koopt natuurlijk snoep voor de kinderen die aan de deur komen. Van tevoren neem je jezelf daarbij heilig voor om alleen snoep te kopen wat je zelf niet zo lekker vindt. Op een één of andere manier lukt dat toch niet helemaal. Waarschijnlijk door die interessante aanbiedingen in de winkel. Drie zakken Kitkat Chunky mini voor vijf euro, klinkt aantrekkelijk. O ja, er zitten er 15 in een zak á 85 kcal per stuk = 1.275 voor de hele zak. Dat je het weet ;). Het gekochte snoep deel je eigenlijk nooit allemaal uit op die avond, omdat je standaard te veel koopt. Het gaat dus niet op, er blijft altijd over. Daarnaast komen jouw kinderen ook met een tas vol met snoep thuis. Kortom de verleidig ligt in de kast. Als je geen liefhebber van zoet bent heb je geluk, want chocolade en suiker is hier wel het grootste probleem. Wat te doen? Het makkelijkste is de gordijnen dicht, het licht uit, de bel eruit, "achter de banken!" en het hele gebeuren gewoon overslaan. Maar dat is waarschijnlijk geen optie. Dan ben je juffrouw kikkerbil die niets geven wil enzo. De opstandige jeugd blijft het nog drie keer proberen door fanatiek op het raam te bonzen en te blijven zingen. Ook wel een beetje zielig eigenlijk. Ze hebben zo hard gewerkt aan hun Shawn het Schaap lampion en hebben dagen geoefend op de liedjes. En toegegeven, ze zijn ook best schattig om te zien, die kleintjes op de stoep. Je eigen kinderen maak je ook niet echt blij met deze “we doen net of we er niet zijn” tactiek. Tenzij die 13 jaar of ouder zijn, dan vinden ze het waarschijnlijk meer dan prima, “Lekker boeien...”.

Een iets vriendelijkere optie is geen snoep kopen, maar kiezen voor een gezondere optie. Mandarijnen bijvoorbeeld. Oke, je zult geen enorme enthousiaste reacties aan de deur krijgen. Maar je komt er wel mee weg én je bent geen juffrouw kikkerbil. Ook ben je vast niet de enige die mandarijntjes uitdeelt en veel andere moeders zullen blij met je zijn. Voor zover dat belangrijk is natuurlijk. Met die mandarijnen heb je de helft van het probleem getackeld (tenzij je dus die kinderen hebt vanaf een jaar of 13, dan is je hele probleem opgelost). Je zult je niet misselijk eten aan de mandarijnen die je over hebt denk ik. Blijft nog over het snoep dat je kinderen mee naar huis nemen. Ik weet niet of je het herkent? Als de kinderen in bed liggen of op school zijn, help jij ze even met het verwerken van de voorraad. En dat is nu net wat je helemaal niet wil. Vraag je kinderen of ze het snoep willen bewaren op een plek waar jij het in elk geval niet de hele tijd ziet. In hun eigen kamer? Dan moet je misschien afspraken maken over hoeveel ze uit de voorraad mogen pakken, en ze daarin vertrouwen. Maar goed als jij er, om er van te kunnen snoepen, speciaal voor naar boven moet, dan kost dat extra moeite en laat je het misschien. Zeker als het kind in kwestie naast het snoep ligt te slapen. Weer een situatie getackeld. Verder zou je kunnen overwegen om al het snoep wat er na 2 weken nog ligt, weg te mikken. Onder het mom van “het is over de datum”. Bewaar alleen nog wat je zelf echt niet lekker vindt voor de kinderen. Hopelijk blijft de schade op deze manier wat beperkt en voel jij je dit jaar niet schuldig na St.Maarten. En dan door naar de volgende uitdaging: kruidnoten, speculaas en chocolade(letters). Succes!

Recente berichten