Uitgelichte berichten

Venkelrisotto met warmgerookte zalm

Je hebt nodig voor 4 personen 2 venkelknollen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 citroen schoon geboend, 1 tl dille, 300 gram risottorijst, 250 gram warmgerookte zalm, 50 gram roomboter, 100 ml droge witte wijn, 1,2 liter hete kippenbouillon.

Maak de kippenbouillon. Bak in de helft van de boter de uien (gesnipperd) en de knoflook (fijn) aan. Voeg de risottorijst toe en bak deze 3 minuten mee. Doe dan de witte wijn erbij en roer totdat deze is opgenomen. Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe. Het moet helemaal worden opgenomen en de rijst moet uiteindelijk gaar zijn (duurt ongeveer 20 minuten). Snijd ondertussen de venkel in stukjes van 1 cm en voeg deze na 10 minuten toe aan de risotto. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de boter er door. Laat dit 3 minuten staan met de deksel op de pan. Roer daarna door en voeg de (geraspte) schil van de citroen en peper en zout toe. Verdeel de zalm over de risotto en stooi de dille er over. Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang de wijn dan door meer bouillon.

per persoon 545 kcal (64 gram koolhydraten)

Bron: allerhande

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
YourWeight
Ravelstraat 15

1901 VK Castricum

tel: 0251 700 259

WhatsApp 06 301 23 662

silvia@yourweight.nl

www.yourweight.nl

Kamer van Koophandel 64957454  

BGN Lidmaatschapsnummer 3249     

gewichtsconsulentcastricum

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Aangesloten bij
weightwatchers
powerslim
  • Facebook Social Icon

afvallen castricum limmen heiloo uitgeest akersloot heemskerk egmond krommenie assendelft  coaching begeleiding