Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

Venkelrisotto met warmgerookte zalm

October 9, 2017

Je hebt nodig voor 4 personen
2 venkelknollen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 citroen schoon geboend, 1 tl dille, 300 gram risottorijst, 250 gram warmgerookte zalm, 50 gram roomboter, 100 ml droge witte wijn, 1,2 liter hete kippenbouillon.


Maak de kippenbouillon. Bak in de helft van de boter de uien (gesnipperd) en de knoflook (fijn) aan. Voeg de risottorijst toe en bak deze 3 minuten mee. Doe dan de witte wijn erbij en roer totdat deze is opgenomen. Voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe. Het moet helemaal worden opgenomen en de rijst moet uiteindelijk gaar zijn (duurt ongeveer 20 minuten). Snijd ondertussen de venkel in stukjes van 1 cm en voeg deze na 10 minuten toe aan de risotto. Haal de pan van het vuur en roer de rest van de boter er door. Laat dit 3 minuten staan met de deksel op de pan. Roer daarna door en voeg de (geraspte) schil van de citroen en peper en zout toe. Verdeel de zalm over de risotto en stooi de dille er over. Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang de wijn dan door meer bouillon.

per persoon 545 kcal (64 gram koolhydraten)

 

 


Bron: allerhande

Please reload