Uitgelichte berichten

Eieren in pittige gestoofde groenten met macaroni

Dit recept komt van het Voedingscentrum Voor dit hoofdgerecht voor 2 personen heb je nodig: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 dunne prei, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 2 tomaten, 1 rode peper, 1 eetlepel olie, 1 theelepel gemalen koriander, 150 gram volkoren macaroni, 4 eieren Zo maak je het: Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de tomaten in blokjes. Maak de peper schoon en verwijder een deel van de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper klein. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig. Voeg de rest van de groente, de peper en de koriander toe en smoor de groente in ca. 6 minuten gaar. Kook ondertussen de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak 4 kuiltjes in de groente en breek de eieren er voorzichtig in. Doe een deksel op de pan en laat de eieren op laag vuur in ca. 8 minuten gaar worden. Geef de macaroni er bij. Per persoon 510 kcal, eiwit 30 gram, koolhydraten 60 gram,vet 15 gram (verzadigd vet 4 gram), vezels 10 gram

Recente berichten