Uitgelichte berichten

Afvallen: 7 tips voor een goede start.

Het is zover, je bent er klaar voor en je gaat beginnen. Je hebt er helemaal zin in, want je gaat afrekenen met de overtollige kilo’s! Hoe zorg je ervoor dat het je deze keer gaat lukken? Door een goede start. Je begint goed met:

  • de juiste mindset

  • weten wat je startpunt is

  • weten wat je doel is

  • kennis over hoe je lichaam werkt

  • kennis over energie en energiebalans

  • kennis over voeding

  • en: opruiming houden

Over dat opruimen wil ik het eens hebben. Met opruiming houden, bedoel ik het opruimen van je kasten en koelkast. Dat is namelijk van belang. Want hoe zeker je ook bent van je zaak, verleiding is een spelbreker. En verleiding is er overal. Verleiding is er op het werk, op feestjes en overal op straat. Je kunt geen winkelcentrum binnenkomen of er is wel iets lekker in de aanbieding. Ook je eigen kasten en koelkast zijn een bron van verleiding. Dit is de enige plek waar je zelf, voor een groot deel, iets aan de verleiding kunt doen. Begin je nieuwe levensstijl daarom met een opruimbeurt. Ik heb zeven tips voor je. 1 Ligt er nog iets wat je eerder voor jezelf hebt gekocht? Doe dat dan weg. Eet het niet alsnog op met de gedachte dat weggooien zonde is. Voor je het weet ben je vergeten dat je andere plannen had, en duurt het een tijdje voordat de motivatie er weer is. 2 Doe alles weg wat je hebt gekocht voor als er visite komt. Die visite zal vast wel eens komen, maar dan is het vroeg genoeg om iets in huis te halen. Alles wat er ligt “voor het geval dat...” is verleiding. Ook die koekjes die je zelf toch niet zo lekker vindt. Op een moeilijk moment zijn deze ineens heel erg verleidelijk. 3 Doe alles weg wat je hebt gekocht voor je partner, zonder dat deze er om heeft gevraagd. Als je partner er op zit te wachten, dan was het al op geweest. Koop in het vervolg alleen nog iets op zijn/haar verzoek. 4 Doe ook de voorraad die je hebt gekocht voor de kinderen weg. Laat wel iets voor ze liggen. Een snoepje of een koekje op zijn tijd hoort er tenslotte ook bij. Je maakt het jezelf op 2 fronten makkelijker. Voor jou minder verleiding en een stuk minder gezeur van de kinderen. Er ligt niet veel, dus er valt niet veel te zeuren. 5 Gooi weg wat toch niet opgegeten gaat worden. Je hebt vast nog dingen staan uit een kerstpakket of die je gekregen hebt. Of producten waarvan je ooit dacht dat het lekker zou zijn. Tijdens een moeilijk moment kunnen deze dingen ineens heel aantrekkelijk zijn. 6 Controleer de houdbaarheidsdatum. Alles wat over de datum is mag weg. 7 Haal alle lightproducten en kant-en-klaar producten uit de kast en koelkast en doe deze weg. Dit zijn geen producten die je nog wilt gebruiken. Je hoeft natuurlijk niet alles letterlijk weg te gooien. Misschien kan je, wat jij niet meer wilt gebruiken, weggeven aan vrienden of buren. Of misschien kan je het doneren aan een goed doel. Verspilling is dus niet echt nodig. Door het opruimen heb je wat verleidingen verwijderd en is de boel weer netjes. Kan je meteen de kastjes soppen ;).

Dus: een goede start is belangrijk om succesvol af te kunnen vallen. Pas je de 7 tips toe, dan zorg je voor een stuk minder verleiding en maak je het jezelf makkelijker.

Recente berichten