Uitgelichte berichten

Negatieve calorieën

Heb je wel eens gehoord over negatieve calorieën? Wat wordt bedoeld zijn voedingsmiddelen die zo weinig calorieën bevatten, dat het verteren/verbranden hiervan meer energie kost dan dat het voedingsmiddel oplevert. Voorbeelden hiervan zijn komkommer, sla, broccoli, aardbeien en mandarijnen. In theorie zal je gewicht verliezen door het eten van deze voedingsmiddelen.

Helaas is het niet helemaal waar. Zoals het voedingscentrum het zegt op haar website: "Er is inderdaad wel energie nodig om voedsel te verwerken, maar die hoeveelheid is gering in vergelijking met de energie die het eten levert. Negatieve calorieën bestaan dus niet. Als je gewicht afneemt, dan heeft dit andere oorzaken, zoals verandering van eetgewoonten en meer lichaamsbeweging." Eet vooral de voedingsmiddelen die op de lijst staan (even googlen en je vindt opsommingen genoeg). Het is allemaal groente en fruit. Hoe je het ook bekijkt, deze voedingsmiddelen zijn laag in calorieën en zitten vol met vitamines, mineralen en vezels. Precies wat je nodig hebt.

Recente berichten