Uitgelichte berichten

Vitamine B6: geen reden tot paniek

Vitamine B6 was in het nieuws na een onderzoek van het tv programma Radar. Deelnemers aan het onderzoek gaven aan gezondheidsproblemen te hebben na het gebruik van supplementen. Ter informatie: je hebt ongeveer 1,5 milligram per dag nodig. Vitamine B6 vind je in aardappelen, vlees, vis, eieren, graanproducten en peulvruchten. Tekorten komen bijna niet voor in Nederland. Het advies is om maximaal 25 milligram per dag binnen te krijgen. Dat is niet in elk land zo. In de VS in de bovengrens zelfs 100 milligram. Een enorm verschil dus. Er is geen reden voor paniek als je een multivitamine met B6 gebruikt. De B6 uit de voeding plus de B6 in deze multi's zijn bij een normaal eetpatroon, en normaal gebruik van supplementen, niet hoger dan de maximale 25 milligram. Alleen bij een langdurig gebruik van een HOGE dosering vitamine B6 kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
YourWeight
Ravelstraat 15

1901 VK Castricum

tel: 0251 700 259

WhatsApp 06 301 23 662

silvia@yourweight.nl

www.yourweight.nl

Kamer van Koophandel 64957454  

BGN Lidmaatschapsnummer 3249     

gewichtsconsulentcastricum

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Aangesloten bij
weightwatchers
powerslim
  • Facebook Social Icon

afvallen castricum limmen heiloo uitgeest akersloot heemskerk egmond krommenie assendelft  coaching begeleiding