Uitgelichte berichten

Toch die genen...

Een paar weken terug heb ik in het YourWeight Magazine een artikel geschreven over aanleg voor overgewicht. Ik kwam een artikel tegen waarin nog een bewijs is gevonden voor deze aanleg. Het artikel gaat over het promotieonderzoek van Saskia van den Berg.

Uit het onderzoek zijn verschillende interessante conclusies gekomen. Een daarvan is dus het bewijs dat er aanleg voor overgewicht bestaat. Het gaat hierbij om een variant van het SIRT1 gen wat bij 17% van de Nederlanders blijkt voor te komen. Mensen met deze variant hebben, als ze volwassen zijn, vaker een hoger BMI dan mensen zonder deze variant.

Niet iedereen met deze variant heeft daadwerkelijk overgewicht. Deze mensen ontwikkelen het wel makkelijker maar met voldoende beweging, gezond eten en niet te veel eten is er niets aan de hand.

Recente berichten