Please reload

Recente berichten
Uitgelichte berichten

Courgetti met garnalen

May 23, 2016

Voor 4 personen heb je nodig:

2 flinke courgettes

12 cherrytomaatjes

12 olijven

pakje tomatenblokjes 390 gram

20 gram pijnboompitjes

2 teentjes knoflook

300 gram garnalen

1 eetlepel olijfolie

30 gram parmezaanse kaas

verse basilicum
peper en zout.

Van de courgettes maak je slierten met behulp van een spiraalsnijder (of een julienne snijder). De zaadlijsten zijn een beetje te nat, die kan je beter niet gebruiken. Of je koopt kant en klare courgetti, 2 verpakkingen van 800 gram. Halveer de tomaatjes en snijd de olijven in vieren. Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Doe daarna de olijfolie in de pan. Pers de knoflook en bak die even in de olie. Daarna kunnen de garnalen in de pan. Na een minuutje roerbakken kunnen de tomatenblokjes erbij en nog even later de courgetti. Als het warm is kunnen de tomaatjes en olijven erdoor. Breng op smaak met wat peper en zout. Op het laatst de pijnboompitten, de parmezaanse kaas en de basilicum erover.

Per persoon ongeveer 315 calorieën.

 

 

 

Please reload