Uitgelichte berichten

Tomaten zijn goed tegen rimpels....

Dan moet je wel elke dag 10 eetlepels tomatenpuree aangelengd met 10 ml olijfolie naar binnen zien te krijgen. Of dat nou zo lekker is? Maar het schijnt wel te werken. Ik ga het niet proberen denk ik.

Wat wel zeker is, is dat in tomaat het antioxidant lycopeen zit. Een antioxidant beschermt je cellen tegen de vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen je cellen beschadigen en ontstaan in ons lichaam bij allerlei processen.

Lycopeen wordt vooral gevormd bij het rijpen van de tomaat en zorgt voor de rode kleur. Als je de tomaat verwarmt komt er meer lycopeen vrij en profiteer je nog meer van deze krachtige antioxidant.

Ook in ketchup zit veel lycopeen. Helaas zit er in ketchup, en ook in andere rode sauzen, veel suiker.

Recente berichten