Uitgelichte berichten

Biefstuk met tomatensalsa, snijboontjes en gekookte aardappels

Voor 4 personen heb je nodig:

4 biefstukjes

2 uitjes

800 gram snijbonen (voorgesneden)

8 kleine aardappels

200 gram kerstomaatje

4 eetlepels kappertjes

8 takjes peterselie

8 takjes selderij

tijm

1 eetlepel olie

2 eetlepels vloeibare margarine.

Was de snijbonen en de tomaatjes. Schil de aardappels. Was de kruiden en knip ze klein. Halveer de tomaatjes en snij de uitjes klein. Zet de aardappels op en kook ze gaar (15 tot 20 minuten). Fruit ondertussen de uitjes in de olie glazig. Bak de tomaatjes 1 minuut mee. Roer van het vuur af de kruiden en de kappertjes er door. Zet de snijboontjes op en kook deze ongeveer 10 minuten Laat de salsa afkoelen en maak het op smaak met wat peper en tijm. Bestrooi de biefstuk met peper en bak deze in enkele minuten in de hete margarine bruin. Geef de salsa, snijboontjes en aardappels er bij. De maaltijd heeft ongeveer 385 calorieën per persoon. (recept van het voedingscentrum)

Recente berichten