Uitgelichte berichten

Courgette Lasagna

Voor deze lasagna, voor 4 personen, heb je nodig : 3 courgettes

1 grote ui in stukjes

2 teentjes geperste knoflook

1 gele paprika is stukjes

800 ml tomatenblokjes in sap (2 blikjes)

400 gram mager gehakt

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels gehakte basilicum

2 bollen mozzarella

gedroogde italiaanse kruiden

peper en zout.

Begin met het schaven van de courgette in lange plakken (met de kaasschaaf of een mandoline). Strooi wat zout op de plakken en leg deze apart. Snijd de mozzarella in plakken. Doe wat van de olie in een pan en rul het gehakt. Laat het gehakt op wat keukenpapier uitlekken voor zover dat nodig is. Bak de ui, de knoflook en de paprika in de rest van de olie. Doe het gehakt er weer bij en daarna de tomaten, de basilicum, de gedroogde kruiden en zout en peper. Laat dit pruttelen tot een dikke saus, dus geen water toevoegen. Pak daarna de courgette er weer bij. Door het zout is er vocht aan onttrokken. Dep de courgette droog. Terwijl de saus staat te pruttelen gril je de courgette 2 tot 3 minuten in een grillpan. Eventueel daarna weer droog deppen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een ovenschaal in en begin met een laagje van de tomatensaus, daarna plakken courgette en daarop een paar plakjes mozzarella. Daarna weer een laagje saus enzovoort totdat alles op is. Eindig met mozzarella. Bak de lasagna ongeveer 20 minuten.

Per persoon rond de 480 kcal.

Recente berichten