Uitgelichte berichten

2,5 kilo afvallen zonder veel moeite?

Gisteren sprak ik met een klant over de mogelijkheden om “makkelijk” calorieën te besparen. Een van deze mogelijkheden bij haar bleek de regelmatige beker cappuccino zijn. Hoe?

Overal zijn de meest heerlijke cappuccino's, latte's en andere koffiesoorten te krijgen. In elke stad vind je tussen de winkels wel een plek waar je kunt koffie drinken. Bijna elk bedrijf heeft wel een koffieautomaat. En bij de grotere bedrijven heeft de cateraar vaak een koffiebar met een heuse barista.

De lekkerste cappuccino wordt met volle melk gemaakt. In de gemiddelde kop (beker) gaat ongeveer 120 ml melk en 60 ml espresso. In die volle melk zit verhoudingsgewijs veel verzadigd vet.

Maar als we dat buiten beschouwing laten, en alleen naar de calorieën kijken, zijn dat er 78 per cappuccino. Dat lijkt niet zo veel. Maar als je wilt afvallen, en je uitgaat van maximaal 1200 tot 1400 calorieën inname op een dag, tikt het toch wel aan.

Stel dat je 5 keer in de week een cappuccino drinkt. Dat zijn 390 calorieën per week en per jaar zelfs 20.280. Als je besluit je eetpatroon te laten zoals deze is, maar wel de cappuccino laat staan. Dan ben je na een jaar 2,6 kilo afgevallen. Dat lijkt niet veel, maar dat is wel zonder daar echt veel moeite voor te hoeven doen!

Als dat resultaat voor alleen koffie drinken geldt, bedenk dan eens wat voor mogelijkheden dat biedt......

Recente berichten