Uitgelichte berichten

Mie met snijboontjes en kippengehakt balletjes

Je hebt nodig voor vier personen:

400 gram snijbonen

200 gram paddenstoelen

stukje gember (8cm)

2 teentjes knoflook

halve rode peper

250 gram mie

300 gram kippengehakt

1 liter paddenstoelenbouillon van blokjes(of een andere bouillon die je in huis hebt)

2 eetlepels paneermeel

2 eetlepels olie (rijstolie, sesamolie, wokolie, of wat je hebt)

2 eetlepels sojasaus

1 theelepel 5 kruidenpoeder.

Schil en raps de gember. Zaadlijsten van de peper eruit snijden en rasp deze. Snijd de halve peper in de lengte doormidden en deze klein snijden. Knoflook persen of fijn snijden. Meng het gehakt met de helft van de gember, van de rode peper en van de knoflook. De 5 kruidenpoeder, het paneermeel en de helft van de sojasaus toevoegen. Maak er balletjes van. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Deze 4 minuten koken.Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afspoelen met koud water en uit laten lekken. Snijd de paddenstoelen in reepjes/plakjes. Maak de bouillon en laat deze zachtjes koken. Daarna op lagere temperatuur (net niet kokend) hierin de balletjes 5 minuten garen. Verhit de olie in een wok en roerbak de shiitakes 2 minuten. Op laag vuur de rest van de gember, rode peper en knoflook toevoegen en 1 minuut mee wokken. Doe de snijbonen, de rest van de sojasaus en de mie erdoor. Voeg een paar lepels bouillon toe. Laat de balletjes uitlekken en serveer ze met de mie.

Per persoon ongeveer 430 calorieën.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
YourWeight
Ravelstraat 15

1901 VK Castricum

tel: 0251 700 259

WhatsApp 06 301 23 662

silvia@yourweight.nl

www.yourweight.nl

Kamer van Koophandel 64957454  

BGN Lidmaatschapsnummer 3249     

gewichtsconsulentcastricum

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Aangesloten bij
weightwatchers
powerslim
  • Facebook Social Icon

afvallen castricum limmen heiloo uitgeest akersloot heemskerk egmond krommenie assendelft  coaching begeleiding