Uitgelichte berichten

Elke dag noten en afvallen?

Noten hebben in de nieuwe Schijf van Vijf een plek gekregen. Het advies is elke dag een handje (25 gram) ongezouten noten. In noten zit ijzer, vitamine E, vitamine B1, onverzadigd vet, eiwitten en vezels.

Door het (goede) vet, de eiwitten en de vezels zorgt een portie noten ervoor dat je minder snel trek hebt. De voedingsstoffen hebben een goede invloed op het cholesterol gehalte in het bloed en beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Genoeg reden om elke dag te genieten van wat noten.

Het maakt niet uit of je kiest voor gebrande of ongebrande noten.

Noten die worden gebrand worden in de olie gefrituurd. De olie wordt bijna niet opgenomen door de noten. Dit komt omdat noten van zichzelf al erg vet zijn. Er gaat door het frituren wel iets van de vitaminen en mineralen verloren. Maar deze effecten zijn zo klein dat je gerust kan kiezen voor de gebrande versie. Overigens worden walnoten en paranoten niet gebrand maar altijd rauw verkocht.

Als je wil afvallen moet je er rekening mee houden dat noten calorierijk zijn. Gemiddeld zo een 155 calorieën per 25 gram. Maar door het verzadigende effect helpen noten je ook. Je zult minder snel naar een minder verstandige snack grijpen.

Recente berichten