Uitgelichte berichten

Check het etiket

Het bestuderen van het etiket van een voedingsmiddel is interessant. Zo kan je bijvoorbeeld te weten komen dat in een schaaltje vanille- en vruchtenyoghurt meer suiker zit dan je zou denken. Het voedingscentrum heeft hier begin van de week een artikel over gepubliceerd. Gemiddeld zit er in een schaaltje van 150 ml 3 tot 5 suikerklontjes! Zou je zoveel suikerklontjes als tussendoortje in je mond stoppen? Ik in elk geval niet. De suiker in deze yoghurt komt uit de natuurlijke suikers, maar er is ook behoorlijk wat suiker toegevoegd. Als je vruchtenyoghurt wil eten maak dat dan zelf. Pureer een stuk fruit en roer dat door de magere yoghurt. Zo heb je een gezond tussendoortje. En je hebt een van de porties zuivel en fruit voor die dag binnen. Voeg je er nog ongezoete muesli aan toe, dan heb je een prima ontbijt om de dag goed te beginnen.

Recente berichten