Uitgelichte berichten

Eet brood! (deel 2)

Op 26 januari schreef ik er ook al eens over. Nu nog een argument;). Voor brood is een plaats in een gezond eetpatroon. Deze maand werd er door professor Robin Peeters (aandachtsgebied schildklierziekten) in de media op gewezen dat het weglaten van brood geen goed idee is.

In Nederland wordt bij het bakken van brood bakkerszout gebruikt. Aan dit zout is jodium toegevoegd. Jodium komt verder bijna niet voor in voeding. Als je geen brood eet loop je het risico om een tekort aan jodium te krijgen. Een tekort kan schildklierziekten veroorzaken.

Een tekort aan jodium tijdens de zwangerschap kan problemen geven bij de hersenontwikkeling van het kind. Om dit te voorkomen is het advies van de professor om in ieder geval tijdens de zwangerschap minimaal 2 boterhammen per dag te eten.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
YourWeight
Ravelstraat 15

1901 VK Castricum

tel: 0251 700 259

WhatsApp 06 301 23 662

silvia@yourweight.nl

www.yourweight.nl

Kamer van Koophandel 64957454  

BGN Lidmaatschapsnummer 3249     

gewichtsconsulentcastricum

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Aangesloten bij
weightwatchers
powerslim
  • Facebook Social Icon

afvallen castricum limmen heiloo uitgeest akersloot heemskerk egmond krommenie assendelft  coaching begeleiding