Uitgelichte berichten

Kleinere porties?

In Engeland gaat Unilever haar ijsjes verkleinen. Een ijsje van deze producent bevat dan maximaal 250 calorieën. Unilever wil het zo voor mensen makkelijker maken om een gezondere keuze te maken. Aan het recept van de ijsjes wordt niets veranderd. De smaak en kwaliteit blijven hetzelfde, maar het wordt kleiner.

Een aantal andere producenten hebben in Engeland ook de portiegrootte aangepast. Deze aanpassingen volgen uit het beleid van de Engelse overheid die obesitas, onder andere op deze manier, wil aanpakken.

In Nederland gebeurt dit, op dit moment, niet. Alleen de ijsjes voor kinderen zijn door Unilever aangepast naar maximaal 110 calorieën.

Het is wat mij betreft maar de vraag of je dit een gezondere keuze moet noemen. De ingrediënten zijn niet anders en dus ook niet gezonder. En 250 calorieën voor een tussendoortje is ook best nog veel. Zeker als je wil afvallen.

Is het een goede zaak om producenten (en restaurants?) te verplichten portiegrootte aan te passen? Of moet het blijven zoals het is, en is het ieder zijn/haar eigen verantwoording?

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
YourWeight
Ravelstraat 15

1901 VK Castricum

tel: 0251 700 259

WhatsApp 06 301 23 662

silvia@yourweight.nl

www.yourweight.nl

Kamer van Koophandel 64957454  

BGN Lidmaatschapsnummer 3249     

gewichtsconsulentcastricum

Algemene Voorwaarden

Privacybeleid

Aangesloten bij
weightwatchers
powerslim
  • Facebook Social Icon

afvallen castricum limmen heiloo uitgeest akersloot heemskerk egmond krommenie assendelft  coaching begeleiding