Uitgelichte berichten

Kleinere porties?

In Engeland gaat Unilever haar ijsjes verkleinen. Een ijsje van deze producent bevat dan maximaal 250 calorieën. Unilever wil het zo voor mensen makkelijker maken om een gezondere keuze te maken. Aan het recept van de ijsjes wordt niets veranderd. De smaak en kwaliteit blijven hetzelfde, maar het wordt kleiner.

Een aantal andere producenten hebben in Engeland ook de portiegrootte aangepast. Deze aanpassingen volgen uit het beleid van de Engelse overheid die obesitas, onder andere op deze manier, wil aanpakken.

In Nederland gebeurt dit, op dit moment, niet. Alleen de ijsjes voor kinderen zijn door Unilever aangepast naar maximaal 110 calorieën.

Het is wat mij betreft maar de vraag of je dit een gezondere keuze moet noemen. De ingrediënten zijn niet anders en dus ook niet gezonder. En 250 calorieën voor een tussendoortje is ook best nog veel. Zeker als je wil afvallen.

Is het een goede zaak om producenten (en restaurants?) te verplichten portiegrootte aan te passen? Of moet het blijven zoals het is, en is het ieder zijn/haar eigen verantwoording?

Recente berichten