Uitgelichte berichten

Liever light-frisdrank dan water?

Op nu.nl las ik een tijdje terug een “interessant” artikel. Een onderzoek uit afgelopen november zou aantonen dat je beter light frisdrank dan water kan drinken als je wil afvallen. Het onderzoek hield in dat er 5.500 andere onderzoeken met elkaar werden vergeleken.

Deze conclusie werd getrokken uit maar 3 onderzoeken. Uit 2 daarvan bleek niet eens zo heel veel verschil tussen water en light drankjes. Maar uit het 3e onderzoek bleek een enorm verschil. Ten gunste van de light producten.

Maar: nu net dat onderzoek is betaald door de American Beverage Association. Een organisatie waarbij onder andere Coca Cola en PepsiCo zijn aangesloten. De wetenschappers van de Universiteit van Bristol, die het onderzoek hebben gedaan blijven bij hun conclusie. Want “Het onderzoek is gepubliceerd in The International Journal of Obesity, dat betekent dat verschillende wetenschappers onze studie kritisch hebben geanalyseerd.”

Feit blijft dat inmiddels ook door cardiologen wordt afgeraden om light frisdranken te gebruiken. Van zoetstoffen krijg je namelijk honger en val je niet af, maar is het waarschijnlijker dat je zwaarder wordt. Hoe dat komt? Kort gezegd: door het drinken van het toch zoet smakende drankje komt de insuline productie op gang. Er komt alleen geen echte suiker in het bloed en daardoor is de insuline “overbodig”. Als reactie daarop krijg je honger en ga je eten.

Recente berichten