Wie?
gewichtsconsulent castricum

Praktisch, nieuwsgierig, direct en niet bang om je af en toe een spiegel voor te houden ....

Dat is hóe ik ben. En wie ik ben? Ik ben Silvia Heijmans. Getrouwd met Eric. Wij hebben twee dochters, een schoonzoon, een kleinzoon, een kleindochter en drie poezen. Nou ja, twee poezen en een kater  (sorry James). Wij wonen in Castricum, een gezellige kustplaats in Noord-Holland, vlak onder Alkmaar. 

Persoonlijk

Ik ben erg geïnteresseerd in gezondheid, en de werking en functies van ons lichaam en de organen. Regelmatig zit ik in de schoolbanken om die interesse om te zetten in kennis. Ik hou van "puur". Graag zie ik dat mijn eten, wat ik op mijn lijf smeer en waar ik mee schoonmaak zo natuurlijk mogelijk is. Dat lukt niet altijd, maar ik probeer het wel. Ik vind het belangrijk dat wij rekening houden met onze leefomgeving. Dat we proberen afval en vervuiling te verminderen en het welzijn van mens, dier en natuur in het oog houden. 

Als ik niet aan het werk, of aan het studeren ben, zorg ik voor mijn familie, wandel ik graag, doe het huishouden of relax ik met een serie op Netflix. Die volgorde klopt niet helemaal trouwens. Netflix kijken komt vóór het huishouden. Je moet je prioriteiten stellen tenslotte.

Professioneel Jojo-er

Toen ik 17  was wist ik het eigenlijk al, ik had een gewichtsprobleem en was een professioneel jojo-er. Tien kilo eraf, twaalf kilo eraan. In de zomervakantie slank in bikini op de Canarische eilanden en de winter erop doodongelukkig verstopt in ruime truien met grote schoudervullingen (lang leve de fashion in de jaren 80!). Dit heb ik jaren volgehouden en elke dieet onder de zon kwam voorbij.

Shakes, poeders, pillen, geen koolhydraten, heel veel koolhydraten, soepdieet, sapdieet of gewoon niet eten. Afgewisseld met perioden van normaal eten en perioden van enorm over-eten. Zakken chips, taart, ijs, snacks en pizza. Waarom ik dat deed wist ik niet, het gebeurde gewoon dacht ik. Dat ik zwaar teleurgesteld in mijzelf was, en vooral ook erg verdrietig over de situatie, dat wist ik wel.

 

Het laten zoals het is of een oplossing vinden?

Een jaar of zes geleden nam ik een beslissing. Het moest afgelopen zijn met het gejojo, de teleurstelling en het verdriet. Dit leven is maar één keer, je moet er wat van maken en er is eigenlijk geen tijd voor zelfmedelijden en blijven hangen in negatieve emotie. Ik wilde gewoon leuke dingen gaan doen en blij zijn. Niet meer elke dag bezig zijn met wat ik wel of niet kon en mocht eten. Voor mij waren er twee mogelijkheden.

1. je laat de situatie zoals het is en zeurt er niet meer over, óf

2. je zoekt een manier om de situatie definitief te veranderen

Ik heb gekozen voor het laatste. Oké het was best confronterend (ik moest onder andere toegeven dat ik een klassieke emotie-eter ben), en het ging (en soms gaat) met vallen en opstaan. Maar gelukt is het wel. Nu ben ik trots op mijzelf, laat ik hoe ik eruit zie mij niet meer tegenhouden en ga ik blij door het leven.

 

Kans

In 2014 leek het er sterk op dat ik mijn baan zou gaan verliezen. Dat zag ik dat als een kans om na te denken over waar ik mee bezig was en wat ik eigenlijk zou willen. Op dat moment was ik al bijna 25 jaar werkzaam in de verzekerings- en bankwereld. Levensverzekeringen, pensioenen, beleggingen en bankieren waren “mijn ding”. Het leukste onderdeel van mijn werk vond ik het zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de klant. Maar ook het uitleggen waarom die oplossing de slimste was vond ik erg leuk. Ervoor zorgen dat de klant krijgt wat deze nodig heeft en ook begrijpt waarom: dat is waar ik goed in ben!

 

Mijn visie op voeding en afvallen: het kan vrij simpel, gebruik je verstand en neem de tijd om te luisteren naar wat echt nodig is

In 2015 kwam inderdaad mijn baan vervallen. Maar inmiddels wist ik toen wat mijn échte missie is: mijn kennis over voeding en mijn ervaring met afvallen delen met anderen, om hen de mogelijkheid te geven ook succesvol af te vallen. Ik wil graag een bijdrage leveren aan het welzijn van anderen. Dit is YourWeight geworden. Vol enthousiasme ging ik aan de slag. Met al mijn kennis en ervaring doen waar ik goed in ben:

Luisteren, inleven, de tijd nemen en er op die manier voor zorgen dat de klant krijgt wat deze nodig heeft en ook begrijpt waarom!

 

Nieuwsgierig?

Denk jij dat ik degene ben die van jou een succesvolle afvaller kan maken? Reserveer dan meteen een plek in mijn agenda voor een, gratis en vrijblijvend, kennismaking via onderstaande knop. Ik kijk er naar uit!

 

het is gratis en vrijblijvend